A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Залуквянський ліцей
імені Іванни Блажкевич
Галицької міської ради

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Дата: 22.09.2021 16:33
Кількість переглядів: 71

 

    Інклюзивне навчання — система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.

    В Залуквянському ліцеї імені І .Блажкевич створені сприятливі умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

     В закладі відкриті класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами (є 6 класів) та ресурсна кімната. Створені умови для навчання дітей відповідно до індивідуальної програми розвитку та з урахуванням їхніх індивідуальних потреб і можливостей. Учням надаються психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові  послуги.

     Уряд затвердив новий Порядок організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти. Відповідна постанова набуде чинності з 1 січня 2022 року.

      Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти за найкращими світовими стандартами у школах почнуть впроваджуватися рівні підтримки відповідно до індивідуальних потреб та можливостей учнів з особливими освітніми потребами. Такий диференційований підхід змінює філософію надання освітніх послуг дітям з ООП на індивідуальну модель підтримки, командне визначення освітньої траєкторії, тісну взаємодію з з Інклюзивно-ресурсним центром Галицької міської ради Івано-Франківської області, а згодом і фінансування за принципом «за реальною потребою».

   Це має позитивно вплинути на підвищення якості інклюзивного навчання осіб з ООП в закладах загальної середньої освіти та допоможе школам покращити процес організації та якість такого навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора